Tudományalapú online tanfolyam szülőknek:

Fedezd fel a gyermeked erősségeit!

Mutasd meg a gyermekednek azt, amire bármikor számíthat az életben: a saját szuperképességeit

A pozitív pszichológia alapelveire építve

100% online, bárhonnan elvégezhető a saját tempódban

Hozzájárul az egészséges, boldog élet kiépítéséhez

Tudományalapú online tanfolyam szülőknek:

Fedezd fel a gyermeked erősségeit!

Mutasd meg a gyermekednek azt, amire bármikor számíthat az életben: a saját szuperképességeit

A pozitív pszichológia alapelveire építve

100% online, bárhonnan elvégezhető a saját tempódban

Hozzájárul az egészséges, boldog élet kiépítéséhez

Szülőnek lenni sokkal bonyolultabb és nehezebb, mint azt az út elején gondoljuk…

A gyermeknevelés az egyik legkeményebb munka a világon. Akár ösztönből csinálod, akár tudatosan, állandó kihívásokkal kell szembenézned, hiszen a gyermeked minden nap új dolgokat tanul, felfedezi a világot, hibákat követ el.

És miközben mindent megteszel a boldogságáért, időnként beléd hasít a kérdés: elég jó szülő vagyok?

Különösen akkor, amikor olyan problémákkal kell szembenézned, mint az engedetlenség, az önbizalomhiány, az agresszió, a helytelen óvodai vagy iskolai viselkedés, tanulási gondok vagy éppen beilleszkedési, szociális nehézségek.

Szerencsére azonban létezik megoldás: ahelyett, hogy megpróbálsz mindent megadni a gyermekednek, a kulcs abban rejlik, hogy megtanítod őt egyszerűen jól érezni magát a saját bőrében. Ehhez pedig az erősségei felfedezésén keresztül vezet az út…

Miről szól a tanfolyam és mit jelentenek az erősségek?

Több mint 7 milliárd ember él ezen a bolygón, és minden embernek – neked és a gyermekednek is – egyedi jelleme, egyedi karaktere van. Az emberi jellem 24 különböző speciális, alapvető elemből tevődik össze. Ezeket a jellembeli vagy személyes erősségeket hívják a pozitív pszichológia kutatói karaktererősségeknek.

Az erősség úgy definiálható, mint olyasvalami, ami segít a gyermekednek megbirkózni a kihívásokkal és sokkal teljesebbé teszi az életét.

Ennek a tanfolyamnak az elvégzésével abban segíthetsz a gyermekednek, hogy felfedezze és megtanulja használni a saját erősségeit, amelyekre építve boldog, sikerekben gazdag élete lehet.

Tudományosan igazolt módszertan
a pozitív pszichológia alapelveire építve

A tanfolyam egy több mint 50 kutató által létrehozott, 24 központi személyes erősséget tartalmazó rendszerre épül, amit gyorsan feldolgozható, mindennapokba beilleszthető leckéink segítségével 3-6 hónap alatt elvégezhetsz a gyermekeddel (akkor is, ha hetente csupán 1-2 órát tudtok rászánni).

Szülőként a nevelés során abban segít neked, hogy…

A gyermeked számára pedig többek között abban segít, hogy…

A tanfolyamban használt gyakorlatok tudományosan igazolt hatásai:

Könnyebb átmenet az óvodából alsó tagozatba, majd alsóból felső tagozatba

Nagyobb elégedettség és aktívabb részvétel az iskolában

Jobb iskolai eredmények

Jobb fizikai állapot

Betegség utáni gyorsabb felépülés

Nagyobb elégedettség és önbecsülés

Alacsonyabb kockázat a depresszió kialakulására

Fokozott képesség a stresszel és nehézségekkel való megküzdésre

Tudnod kell, hogy: szülőként te vagy a legfontosabb példakép a gyermeked számára

Időnként mindannyian elgondolkozunk azon, vajon jó munkát végzünk-e szülőként – elvégre a gyerekekhez nem jár használati utasítás. Szerencsére azonban a pozitív pszichológia kutatói kidolgozták azt a módszertant, amire építkezhetünk. Ha te is elkezdesz az erősségekre fókuszálni, könnyebben tudod formálni a gyermeked viselkedését, továbbá könnyebben tudod őt pozitív fejlődésre ösztönözni.

Így működik az online tanfolyam

26

lecke

erősség kérdőívvel, feladatlapokkal és oktatóvideóval

202

játékos gyakorlat

az erősségek fejlesztéséhez

350

oldal

tudásanyag

Betekintő: nézz bele a tanfolyamba!

24 témakör

A tudományalapú tanfolyam során a kutatók által meghatározott 24 karaktererősséget fedezheted fel a gyermekeddel közösen. Ezek közé tartozik például a kreativitás, kíváncsiság, bátorság, kitartás, önfegyelem, optimizmus, hála vagy éppen a humor. Csupa olyan belső érték, ami csak arra vár, hogy végre rájuk helyezzétek a fókuszt. 🙂

A tanfolyam alapvetően 4 részből áll és nem igényel semmilyen előképzettséget:

Elméleti alapozással indulunk, vagyis megtudhatod, pontosan milyen erősségek léteznek és hogyan fejlesztheted őket a leghatékonyabb módon a családon belül

Ezután egy kérdőív segítségével meghatározzuk a te saját, valamint a gyermeked személyes erősségeit (vagyis a legjobb énetek esszenciáját)

Harmadik lépésben a feladatlapok vezetésével, különböző játékok, kérdések és mesék segítségével elmerülhettek a gyermeked erősségeinek világában

Végül pedig jöhet az erősségek kibontakoztatása, vagyis a gyakorlatok elvégzése, amelyek során a gyermeked elkezdheti alkalmazni a szuperképességeit

100% gyakorlatorientált képzés

A videós oktatóanyagokon kívül minden leckéhez tartoznak gyakorlati javaslatok és feladatlapok is, amelyekkel a lehető leghatékonyabb módon ültethetitek át a tanultakat a gyakorlatba.

100% online elvégezhető

A kurzus teljes egészében online végezhető, így a saját tempódban, a világon bárhonnan fel tudod dolgozni a leckéket. Csupán internetkapcsolatra és heti 1 óra időráfordításra lesz szükségetek.

Depresszió és szorongás helyett boldogság és optimizmus

A témában végzett kutatások megállapították, hogy az erősségek használata és fejlesztése rendkívül hatékony védelmet jelent a stressz, depresszió, szorongás valamint a viselkedési problémák (például agresszió) negatív hatásai ellen.

TÉNY #1

A jóllét a depresszió ellenszere. Aki az erősségeire koncentrál, képes lesz a fizikai és mentális egészségét is fenntartani.

TÉNY #2

Tudományos megállapítás, hogy 9x boldogabbak azok, akik tudatában vannak az erősségeiknek és 16x boldogabbak, akik használják is őket.

T

TÉNY #1

A jóllét a depresszió ellenszere. Aki az erősségeire koncentrál, képes lesz a fizikai és mentális egészségét is fenntartani.

TÉNY #2

Tudományos megállapítás, hogy 9x boldogabbak azok, akik tudatában vannak az erősségeiknek és 16x boldogabbak, akik használják is őket.

Kevesebb szorongás

Kevesebb depresszió

Jobb viselkedés

Jobb jegyek

Több siker az életben

Jobb fizikai egészség

Kevesebb szorongás

Kevesebb depresszió

Jobb viselkedés

Jobb jegyek

Több siker az életben

Jobb fizikai egészség

A tanfolyam mögött a Boldogságóra szakmai csapata áll

Az országszerte hatalmas sikerrel zajló Boldogságóra program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás és iskolás korosztály számára.

Eredmények számokban

0 +

óvoda és iskola a programban

0 +

boldogságóra-csoport az országban

0 +

boldogabb gyerek a programnak köszönhetően

Akikkel a tanfolyamban találkozhatsz:

Bagdi Bella

A Pozitív Pedagógia és Nevelés Program vezetője, a Boldogságóra program és az Erősségközpontú Oktatási Program elindítója, társfejlesztője, viselkedéselemző és mindfulness tanár.

Veres-Lukács Lilla

Pedagógus, boldogságóra tréner és az Erősségközpontú Oktatási Program óvodás és kisiskolás programjának társfejlesztője. Kétgyermekes családanya.

Fontos kérdés:
Milyen idős gyermekkel érdemes elvégezni?

A feladatlapokban szereplő gyakorlatok alapvetően 4-12 éves korosztály számára készültek, ám a beszélgetésindító kérdéseket kamaszokkal is érdemes lehet átbeszélni.

Amennyiben óvodás vagy kisiskolás gyermekkel végeznéd el…

szívből ajánljuk a tanfolyam mellé a Pozitivity Szupererő kártyacsomagot, ami játékos módon, szinte észrevétlenül vezet be az erősségek világába minden kis szuperhőst.

Ha pedig felsős vagy kamasz gyermekkel végeznéd el…

akkor az Ez vagyok én! önismeret-fejlesztő munkafüzetet és kártyacsomagot ajánljuk a tanfolyam mellé, amit önállóan is ki tudnak tölteni, rengeteget tanulva belőle önmagukról.

Már csak egyetlen (költői) kérdés maradt hátra

Szeretnéd, ha a gyermeked kihozhatná magából a legjobbat?

Alap csomag

29.990 Ft

Szupererő csomag (kisgyermekeknek)

Csomagban most csak

35.990 Ft

Ez vagyok én! csomag (kamaszoknak)

Csomagban most csak

39.990 Ft

Még bizonytalan vagy?
Nem tudod, lesz-e rá elég időd?

Tudjuk, hogy a gyermeknevelés önmagában is felér egy teljes munkaidős állással. Mivel azonban örökös, élethosszig tartó hozzáférést kapsz a tanfolyam teljes anyagához, így a saját tempódban végezheted el a saját otthonod kényelmében.

Teljesen rendben van, ha becsúsznak olyan hetek, amikor egyáltalán nem jut idő a leckékre, hiszen biztosan lesznek olyan napok is, amikor egy kicsit többet tudtok majd beszélgetni és tanulni az erősségekről. Az irányítás és a döntés végig a te kezedben lesz, úgy osztod be az időt, ahogy csak szeretnéd. Nos, belevágsz?